On kulunut jo 20 vuotta siitä, kun alkuperäinen Lemmenlava tuprahti savuna ilmaan. Oli huhtikuun 15. pv keväällä 1993, kun musta savu verhosi Ketsun tienoon. Pyhäselän Urheilijain tanssilava oli palanut. Pikkupojat olivat leikkineet varomattomasti.

 

Seuran johtokunta katsoi, että uusi lava on syytä rakentaa. Palovakuutus oli kunnossa, mutta vuosittaiset arvonalennukset eivät uuden rakentamista täysin kattaneet. Paljon oli seuralla ystäviä, kun jo kohta alkoivat isännät lahjoittaa puita uuden rakentamiseen ja rakennusliikkeet lainasivat koneita ja toimittivat soraa. Saimme valmiiksi sahattua lautaa, kun toimitimme raaka- puuta tilalle. Koko kesän uuttera talkoolaisjoukko riensi omien töittensä jälkeen uuden lavan rakennustyömaalle.

 

Uuden lavan avajaisia vietettiin elokuussa 1993. Talkoolaiset saivat sinne vapaaliput, mutta heidän lisäkseen lavalle tuli tanssiporukkaa lähes 1500 henkilöä. KATRI HELENA veti paljon yleisöä.

 

Vielä syksyllä 1996 JARI SILLANPÄÄN keikalle tuli väkeä yhtä paljon, mutta sen jälkeen ovat kävijämäärät olleet vaatimattomampia. Uudellakin lavalla on ollut omat vastoinkäymisensä. Kesällä 1994 kaljanhimoiset varkaat ajoivat lavan sisälle suurella traktorilla. Siinä meni pari ovea ja terassin pylväät ja keittiön tarjoilutiskikin. Rakennusliike kojasi vauriot pikavauhtia, sillä seuaavat tanssit olivat jo samalla viikolla. Seuraavana talvena lavan katto romahti sisään – kattotuoleihin oli kai jäänyt joku hiushalkeama. Kesän 1995 lava oli maan tasalla. Seura odotteli vakuutusyhtiön päätöksiä. Lopulta saatiin vahingosta n. 50 %:n korvaus ja eri järjestelyillä saatiin rahat lavan korjaamiseen.

 

Nyt Lemmenlava on PyU:n ainoa tulolähde. Vuodet vaihtelevat, tanssijat ikääntyvät, suuret huvikeskukset keräävät yleisöä. Talkootyöllä olemme pärjänneet tänne asti. Toivotaan, että uudet sukupolvetkinkin löytävät tanssin ilon ja ryhtyvät käymään perinteisissä lavatansseissa. Lemmenlavaa vuokratan mielellään kaikenlaisiin tilaisuuksiin. Perinteisinä ovat jo MML:n kevät- ja syyskirpparit. Muutamia häitä ja syntymäpäiviä siellä myös on vietetty. Lemmenlavan ohjelmiston määrää enemmän orkesterien soittama musiikki kuin solistin tunnettavuus. Tanssikurssit ovat tuoneet lavoille jo ilahduttavasti nuorempaa väkeä. Viime kesänä kunnostimme lavan parkkipaikkaa ja ruoppasimme Lemmenlammen. Lavalle tehtiin myös uusi aita. Entinen oli päässyt 20 vuodessa lahoamaan.

 

Tervetuloa Lemikselle, kaikenikäiset!

 

 

Uusi Lemmenlava jo 20 -vuotias

Hammaslahden seudun kyläyhdistys

info[at]hammaslahti.fi / BLOGI / FACEBOOK